Wat zijn Al-Anon en Alateen?

Wat zijn Al-Anon en Alateen?

Door alanon
Laatst bijgewerkt: 8 oktober 2018~ 2 MIN LEZEN

Je lijdt onder iemands alcoholgebruik:

Dan vind je informatie op onze pagina Al-Anon & Alateen.

Het Al-Anon (voor volwassenen) en Alateen (voor tieners) programma is een Twaalf Stap-programma voor de familieleden en vrienden van alcoholisten of iemand die een probleemdrinker is of is geweest. Het is niet ongewoon voor potentiële nieuwkomers om Al-Anon bij te wonen omdat iemand waar ze om geven afhankelijk is van zowel alcohol als drugs, of andere soorten ondersteuningsprogramma’s zijn mogelijk niet beschikbaar voor hen.

Al-Anon en Alateen richten zich echter op alcoholisme en alcoholkwesties, niet op andere problemen met middelenmisbruik. Alleen zorgen met betrekking tot de invloed van het drinken van een familielid of vriend en de toepassing van de Al-Anon / Alateen-principes worden besproken tijdens Al-Anon / Alateen-vergaderingen en verschijnen in de Al-Anon / Alateen-literatuur.

Al-Anon-vergaderingen worden meestal in gedrukte en online vergaderschema’s weergegeven als “open” of “gesloten”. Iedereen die geïnteresseerd is in Al-Anon kan een open Al-Anon-vergadering bijwonen. Gesloten Al-Anon-vergaderingen zijn bedoeld voor mensen die kunnen vaststellen dat zij getroffen zijn of getroffen zijn door het drinken van een familielid of vriend, of al lid zijn van Al-Anon. Alle Alateen-vergaderingen zijn gesloten voor volwassenen, zodat jongere familieleden hun eigen vergaderingen kunnen houden met slechts één of twee volwassen Alateen Group-sponsors beschikbaar voor begeleiding.

Het is gepast om een ​​patiënt, consument of klant naar Al-Anon te verwijzen wanneer:

  1. Ze worden of zijn getroffen door een probleemdrinker of alcoholist. Het is mogelijk dat de familielid of vriend van de alcoholist of de persoon die alcohol gebruikt een andere relatie heeft met de potentiële Al-Anon-nieuwkomer dan de persoon die afhankelijk is van drugs of andere stoffen. Persoon is echter nog steeds welkom om Al-Anon bij te wonen in gevallen zoals deze, omdat het drinken van iemand anders zijn of haar leven heeft beïnvloed.
  2. De drinker is afhankelijk van alcohol en andere stoffen. Personen met dit soort ervaring moeten weten dat ze alleen de principes van het Al-Anon / Alateen-programma en de ervaringen van leden zullen horen met betrekking tot de impact van het drinken van iemand anders dat tijdens de vergaderingen is besproken. Iemand die zich zorgen maakt over het gebruik van drugs door een familielid of vriend, kan andere leden horen vertellen dat hun geliefden zowel alcohol als drugs gebruiken. In dit geval kan de nieuwkomer voor of na de Al-Anon- of Alateen-vergadering met het Al-Anon-lid spreken of zelf contact opnemen met het lid.
  3. Volwassenen of jongere familieleden die niet zeker weten of ze al dan niet worden beïnvloed door het drinken van iemand anders. Nieuwkomers of jongere familieleden worden aangemoedigd om ten minste zes Al-Anon- of Alateen-vergaderingen bij te wonen alvorens te beslissen of Al-Anon of Alateen nuttig voor hen kunnen zijn, omdat zij worden beïnvloed door het drinken van iemand anders. Het wordt ook aanbevolen om verschillende Al-Anon- of Alateen-vergaderingen bij te wonen, omdat elke groep zijn eigen kenmerken en gevarieerd lidmaatschap heeft.

Je lijdt onder iemands alcoholgebruik:

Dan vind je informatie op onze pagina ++>> Al-Anon & Alateen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.